Oktatás

A DTK által kezdeményezett első képzés a 2013 októberében indult Kompetens szoftvertesztelés a gyakorlatban (CoSTiP) címet viselő kurzus volt, melyet 17 hallgató végzett el sikeresen. A pilotprogram elsődleges célja a szoftvertesztelés népszerűsítése, illetve az ISTQB vizsgákhoz igazodó ismeretek gyakorlati példákkal tarkított átadása volt. A kurzus hallgatói szerda esténként 18-20 óráig vehettek részt az elméleti jellegű oktatáson, melyet minden alkalommal a piacon tevékenykedő, hétköznapi munkájuk során is a teszteléssel foglalkozó szakemberek tartottak. A résztvevők megszerzett tudásukról december 14-én adtak számot egy az oktatók által közösen összeállított tesztlap kitöltésével. A vizsgák eredményei alapján a tesztelői munkaerőt igénylő cégek a Schönherz Iskolaszövetkezet közreműködésével válogathattak a képzést végzett hallgatók közül.

 

Vélemények a kurzusról:

“Nekem nagyon tetszett. Elég tiszta képet adott az előadás arról, hogy nem csak tesztel a tesztelő (…). De a leginkább vonzó az volt számomra, hogy megpróbálta az előadó azt a szemléletmódot átadni, ami szükséges ahhoz, hogy valaki tesztelő legyen: hogy úgy is gondolkozzon, olyan legyen a felfogása és viselkedése.”

– Török Tibor (PTI)

“Röviden fogalmazva fantasztikus volt. Jó volt tapasztalt, motivált szakembertől előadást hallgatni.”

– Papp Norbert (PTI)

“Tetszett a tanfolyam. Jók voltak az oktatók és jól elmagyarázták a tesztelés alapjait. (…) Örülök, hogy részt vehettem rajta.”

-Gazi Béla (MI)

“Számomra mindenképpen hasznos volt. Tetszett nagyon a képzés! Jó volt abból a szempontból is, hogy olyan embereknek, akik nem feltétlenül fejlesztőként képzelik el magukat pár év múlva, sem kell lemondaniuk arról, hogy informatikusként dolgozzanak.”

– Giresch Edina (GI)

“Összességében nagyon tetszett a kurzus. Úgy gondolom egy jó elméleti alapot kaptunk. Az előadók jól felkészültek voltak és sokuk a történeteik segítségével érdekessé tették az olykor száraz anyagot.”

– Asztalos Gábor (GI)