Debreceni Egyetem Informatikai Kar

Debreceni Egyetem Informatikai Kar

A Debreceni Egyetem Informatikai karának hat tanszékén dolgozó oktatók jelentős, nemzetközileg is jegyzett szellemi potenciált képviselnek.  Az Informatikai Kar az egyetemi oktatás és a tudományos kutatás területén is meghatározó szerepet játszik a régióban. Oktatóink évtizedek óta nemzetközileg is elismert szinten képezik az informatikusokat. Az oktatásban a kar által gondozott szakokon olyan komplex szakmai elméleti ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése a cél, akik képesek a mindennapi élet által felvetett gyakorlati problémák tudományos igényű modellezésére, a megfelelő megoldási módszerek megkeresésére, illetve kidolgozására, megfelelve ezzel a legmagassabb munkaerőpiaci igényeknek is.

 

 National Instruments Hungary Kft.

National Instruments Hungary Kft.

A mérés- és irányítás automatizálás területén piacvezető National Instruments Corporation 2001-ben hozta létre első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben.
Az elektronikai eszközök gyártására koncentráló NI Hungary Kft. megalakulása után konstans növekedésbe kezdett, és mára már több mint 1000 kollegát foglalkoztat 13 különböző területen. A hardvergyártás mellett helyet kapnak Európát, Ázsiát és Amerikát kiszolgáló központjaink is, mint az IT, a jog, a pénzügy és a Service Center. A gyártást szakképzett mérnökeink támogatják, Kutatás-Fejlesztés mérnökségi csoportunk működésével pedig igazi tudásközponttá nőtte ki magát cégünk Magyarország keleti részén.
Sikerünk zálogának tehetséges munkavállalóinkat, és azt a fiatalos, lendületes, innovatív légkört tekintjük, melyben kollégáink dolgoznak a mindennapok során.

Neuron Szoftver Kft.

Neuron Szoftver Kft.

A Neuron Szoftver Kft.-t 1998-ban alapították. Cégünk 15 év tapasztalattal rendelkezik értékesítéstámogató, ügyfélszolgálati és logisztikai megoldások kialakításában és üzemeltetésében. Megoldásainkat jelenleg öt európai országban egyre több üzleti területen több mint 10 000 vállalati felhasználó használja. Ez is mutatja, hogy a Neuron által képviselt technológiai és üzleti megközelítés értékes az ügyfeleink számára. Fennállásunk óta számos, sok beszállítót magába foglaló hazai és nemzetközi nagyvállalati projektben vettünk részt, ahol nemcsak a projekt tagok, hanem a célcsoport is többnemzetiségű.
Fő üzleti tevékenységünk olyan egyedi értékesítés-támogató, ügyfélszolgálati és logisztikai megoldások tervezése, kialakítása és üzemeltetése, melyek jelentős hatékonyságnövekedésen keresztül gyors megtérülést is hoznak. Emellett a tavalyi évben megjelent első mobilalkalmazásunk is, amely a vezetői hatékonyságnövelést hivatott elősegíteni. A Beams biztosítja a döntéshozáshoz szükséges információk naprakész elérését és elemzését, továbbá lehetővé teszi a gyors reagálást, mindezt azonnal implementálható és költséghatékony módon.
Cégünk dinamikus fejlődésében kulcsszerepe van az ügyfelekkel való szoros és rugalmas együttműködésnek. Fontosnak tartjuk a folyamatos intenzív partnerkapcsolatot és az ügyfelekkel történő közös gondolkodást.

 

Schönherz Iskolaszövetkezet

Schönherz Iskolaszövetkezet

A Schönherz Iskolaszövetkezet 1995-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karának Schönherz Zoltán Kollégiumában. Megrendelőink számának és igényeinek növekedésével párhuzamosan szélesítettük tagsági keretünket, és ma már számos egyetem és főiskola hallgatóinak kínálunk különböző munkalehetőségeket. Fő profilunkat a szakmai jellegű diákmunkák jelentik, első sorban informatikai és műszaki területen. Célunk egyrészt, hogy lehetőséget nyújtsunk a hallgatóknak arra, hogy a későbbiekben is hasznosítható munkatapasztalatokra tegyenek szert, másrészt, hogy a cégek számára friss és jól képzett humán erőforrást biztosítsunk. Munkánk során partnerkapcsolatok építésével, innovatív kezdeményezésekkel és tudásbővítő képzési programokkal igyekszünk elősegíteni a munkaerő-piaci egyensúly kialakulását. Munkatársaink az ország több pontján (Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs) fáradoznak azon, hogy törekvéseink minél nagyobb sikerrel valósulhassanak meg.

IT Services Hungary Kft.

IT Services Hungary Kft.

Az IT Services Hungary a T-Systems 100%-os leányvállalataként, 2006-os megalakulása óta, ICT-szolgáltatói központ funkciót lát el Magyarországon. Budapesti, debreceni, pécsi és szegedi telephelyeinken főként az anyavállalat – a Deutsche Telekom AG – és a cégcsoport nemzetközi ügyfelei számára egyedülálló módon, teljes körű ICT Outsourcing és rendszerintegrációs szolgáltatást biztosítunk.
Magyarország legnagyobb ICT munkaadójaként jelenleg 3500 kollégát foglalkoztatunk.  Folyamatos fejlődésünk fenntartása érdekében fontos számunkra, hogy megtaláljuk a jól képzett, nyelveket beszélő fiatal informatikusokat. Ennek érdekében szoros kapcsolatot ápolunk, többek között a Debreceni, Pécsi és Veszprémi Egyetemmel. Mindhárom intézményben speciális szaktudást biztosító kurzusokat támogatunk.
Informatikai szolgáltatásaink magas színvonalon történő ellátása olyan szakembereket kíván, akik gyakorlati képzésben is aktívan részt vettek és elsajátították azokat a képességeket, amelyek azonnal alkalmassá teszik őket bizonyos feladatok ellátására.
Az ITSH részeként a PSS Academic tesztelői csapat is igyekszik, magas színvonalon tartani tudását, különböző tréningekkel és a tesztelés, mint folyamat állandó fejlesztésével. Ezen kezdeményezés egyik irányvonala a jövőbeli kollégáink oktatása, tudásának fejlesztése. Ennek érdekében a PSS Academic Test Team részt vesz a jövőbeli kollégák egyetemi oktatásában a Debreceni Egyetemen. Célunk a szaktudásunk átadása, valamint tesztelői szakemberek képzése. A Debreceni Egyetemmel való együttműködésünk egy jó lehetőség arra, hogy a jövő tesztelői generációja megfelelő képzést kapjon az egyetemi oktatás keretein belül.

Expert Training Kft.

Expert Training Kft.

Napjainkban egyre nagyobb nehézséget jelent az informatikus hallgatók szakmai tudásának és a munkaerőpiac elvárásainak összehangolása. E probléma orvoslását tűzte ki célul 2008-as megalakulásakor az Expert Training Kft, mely alapítóinak évtizedes, informatikai szektorban szerzett tapasztalatait felhasználva igyekszik alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci igényekhez, és jól megkomponált felnőttképzési programokkal országszerte segíteni a hallgatóknak, a végzett szakembereknek és a cégeknek céljaik mihamarabbi elérésében. Folyamatosan bővülő képzési palettánk lehetővé teszi, hogy változatos szakmai igényeket elégíthessünk ki és hogy falaink között az informatikai szektor szereplői mindig megtalálhassák a számukra ideális lehetőséget a fejlődésre. Szakmai partnerkapcsolatainkat rendszeresen bővítjük, és igyekszünk minél több szakmai kezdeményezésben részt venni. Az oktatás magas minőségét a gondosan megválogatott, gyakorlatorientált oktatói gárda és az empatikus, nyitott szemlélet garantálja.

epam2

Epam Systems Kft.

Az EPAM Systems Inc. egy nemzetközi Egyesült Államokbeli központtal (www.epam.com NYSE: EPAM) működő IT outsourcing vállalat. 1993-as alapítása óta világszerte nyújt ügyfeleinek szoftverfejlesztési szolgáltatásokat és megoldásokat 11500-nál is több IT szakemberrel. Cégünk a közép-kelet-európai régióban piacvezető pozíciót tölt be, a magyarországi részleg az Európai Unión belüli irodák között tűnik ki, több mint ezerfős méretével, melyből a felsőfokú végzettségűek aránya 90%. Számos diszciplínára és üzletágra épülő kompetencia központjai jól szolgálják a gyors ütemű technológiai fejlődés követését és a cég növekedését. Irodáink többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában, Németországban, Svájcban, Svédországban, Hollandiában, Szingapúrban, Fehéroroszországban, Oroszországban, Ukrajnában, Kazahsztánban, Lengyelországban, Bulgáriában, Hongkongban és Ausztráliában találhatóak. Magyarországon az EPAM Budapesten, Szegeden és Debrecenben van jelen. Amerika legjobb kis vállalatait összegző 2013 Forbes listán a 20 leggyorsabban növekvő tech csillag között 2. helyen szerepel az EPAM, a „Leggyorsabban növekedő technológiai vállalatok” között a 6. legjobb, olyan nevek mellett, mint a Google, LinkedIn, Facebook és az Apple. Cégünk a Forrester és a Zinnov elemzői szerint a vezető szoftverfejlesztők egyike. A vállalat az IAOP TOP 30, „The 2013 Global Outsourcing 100″ listáján is szerepel.